Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Mail en win - Dood van een dame en De verleidingen

Maandag 5 december 2016

Maak kans op een exemplaar van Dood van een dame & De verleidingen

In Dood van een dame & De verleidingen zijn twee romans met een doorlopende verhaallijn samengebracht in één band.

De verhalen
In het eerste deel ligt de rijkste dame van Mallorca op sterven. Een stoet van lijkenpikkers trekt voorbij en ontketent een storm van herinneringen in het brein van de zieltogende dame. Met spanning wacht Palma de Mallorca op de bekendmaking van het testament van de kinderloze Obdúlia, maar de wispelturige dame heeft nog één grote verrassing in petto.

Het tweede deel is een fascinerende en vermakelijke dubbelroman over twee vermogende dames, de ene met een duister verleden, de andere met een precaire toekomst, beiden verwikkeld in een fatale liefdesgeschiedenis. Elk op hun eigen manier trachten ze de tand des tijds te ontlopen op het dynamische Mallorca van de jaren dertig, waar bandeloze buitenlanders met de dag meer het straatbeeld bepalen, tot groot ongenoegen van de lokale adel en bourgeoisie.

In Dood van een dame & De verleidingen schetst Llorenç Villalonga op hilarische wijze de pijnlijke overgang van een feodale samenleving naar een mondain toeristenparadijs. Het verhaal maakt deel uit van de romancyclus De mythe van Bearn, die wordt afgesloten met Villalonga’s bekendste roman Bearn o La sala de les nines, in het Nederlands in 1991 uitgegeven onder de titel Het geheime leven van Toni de Bearn.

De auteur
Llorenç Villalonga i Pons (Palma de Mallorca, 1897-1980) combineerde zijn werk als arts met de journalistiek en de literatuur. Hij specialiseerde zich als psychiater in Frankrijk, waar hij in aanraking kwam met de romankunst van Marcel Proust, die hem diepgaand beïnvloedde. Villalonga geldt als een van de belangrijkste Spaanse schrijvers van de twintigste eeuw.

Kans maken?
In samenwerking met MKW-uitgevers mogen we 4 exemplaren van dit bijzondere boek weggeven. Wil je kans maken op een exemplaar? Mail dan voor 19 december 2016 naar win@deboekensalon.nl. Vergeet niet je NAW-gegevens te vermelden.

*De redactie kiest de winnaars, over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Reacties op 'Mail en win - Dood van een dame en De verleidingen':

Nog geen account?Log in en reageer Volg deze discussie

Graag doe ik mee voor een exemplaar. Mijn mail volgt nog!