Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Voetpad naar Vergelegen en Die Wonderwerker

23-05-2017 19:30 Locatie: Zuid-Afrikahuis

Dinsdag 23 mei 2017, 19.00 uur, boekpresentatie en speelfilm
Boekpresentatie ‘Voetpad naar Vergelegen’ en vertoning Die Wonderwerker’.

Chris Barnard studeerde aan de Universiteit van Pretoria. hij schreef korte verhalen, toneelwerken, filmscrips, hoorspelen en romans, was regisseur van televisieproducties en winnaar van diverse literaire prijzen.
Zijn jeugdroman, ‘Voetpad na vergelegen’, is nu in het Nederlands vertaald bij Uitgeverij Mozaïek en zijn vertaler Michiel Angenent zal een korte introductie geven op het boek.

Aansluitend zal de film Die Wonderwerker, waar Chris Barnard het script voor schreef, worden vertoond.

Voetpad naar Vergelegen
Op het land werken tot je hele lijf er zeer van doet, honger hebben omdat de oogst weer tegenviel, te arm zijn om nieuwe schoenen te kopen. Christian weet niet beter, zo is het leven op boerderij Vergelegen. Hij is gelukkig. Maar als zijn broer ziek wordt, krijgt hij in de gaten dat het voor zijn ouders nauwelijks vol te houden is. Dan slaat het noodlot toe. Alles moet Christian achter zich laten – niet alleen de boerderij en hun land, maar ook Patty, zijn raadselachtige buurmeisje. Terwijl de wereld om hem heen ingrijpend verandert, wordt hij gedwongen keuzes te maken die het verloop van zijn leven voorgoed zullen bepalen.

Die Wonderwerker
(Zuid-Afrika, 2012, 121 min, Afrikaans gesproken en Engels ondertiteld)
Regie: Katinka Heyns
Script: Chris Barnard
Die Wonderwerker is een film over de beroemde Zuid-Afrikaanse dichter en natuurkenner, Eugène Marais en zijn verblijf bij een gezin in de Waterberg in de provincie Limpopo. In 1908 - op weg naar Nylstroom en lijdend aan een heftige malariakoorts aanval - stopt hij op een boerderij op zoek naar vers drinkwater. Eigenaar Gys van Rooyen en zijn vrouw Maria nemen hem in huis om hem te laten herstellen en observeren zijn ziekte. Dit verblijf op de afgelegen boerderij leidt tot een ware liefdes-vierhoek, die als een tijdbom gaat tikken.

Reserveren: evenementen@zuidafrikahuis.nl
Toegang: € 10,-
Zaal open: 18.30 uur / aanvang 19.00 uur

Reacties op 'Voetpad naar Vergelegen en Die Wonderwerker':